10 rád ako byť úspešným predajcom

Dobrá fotka je podstata úspechu! Čím lepšie vec odfotíte, tým máte väčšiu šancu, že na bazári oblečenia OsloboďSkriňu vzbudí záujem. Máme pre vás niekoľko užitočných rád. ;-)

1. Foťte pri dennom svetle.


V dôsledku použitia blesku alebo slabého svetla dochádza k skresleniu farieb. Môže to úplne zmeniť výzor vášho predmetu. Preto radšej veci foťte za denného svetla.

2. Foťte vec spredu aj zozadu.


Urobte radšej viacero fotiek. Spredu, zozadu či napríklad aj zblízka, aby bolo jasne vidno materiál predmetu. Ľudia sú často leniví spýtať sa a tak pri nedostatku informácií stratia záujem danú o vec.

3. Dôležité sú fotky na postave.


Odfotiť vec na sebe je veľmi dôležité, pretože vec inak vyzerá na vešiaku a ináč na postave. Skúste sa doma sfotiť o zrkadlo alebo poproste niekoho, aby vás odfotil.

4. Pozadie fotky nech je jednofarebné.


Farebné pozadie fotky môže byť rušivé.

5. Ponúkajte vždy len jednu vec.


Ľudia si prezerajú hlavne fotky, ktoré sa zobrazujú na hlavnej stránke v novinkách a vyhľadávaní. Ak predávate napríklad viacero topánok, pridávajte ich ako osobitné inzeráty. Máte tak väčšiu šancu, že na ne potenciálny kupci narazia.

6. Použitú vec nepredáte za pôvodnú cenu.


Na bazári oblečenia sa predávajú zväčša použité veci, čo znamená, že cena musí ísť tak cca na polovicu. Závisí to pravdaže aj od stavu predmetu.

7. Do popisu predmetu napíšte čo najviac informácií o predávanom predmete.


Ako som spomínala, ľudia sú zväčša leniví sa spýtať. Radšej im už všetky informácie napíšte do popisu.

8. Dôležitá je spätná väzba.


Ak ste už nejaký obchod na OsloboďSkriňu sprostredkovali a predajca/kupca vám nenapísal hodnotenie, poproste ho o to. Nielenže dostanete obaja body, za ktoré môžete kupovať rôzne výhody, ale aj pre potenciálnych kupcov je to bod k dobru. Kladná spätná väzba môže ovplyvniť ich rozhodnutie.

9. Využívajte svoje body.


Keď sa vaša vec dlho nepredáva, svoje body môžete využiť napríklad na zľavnenie inzerátu. Inzerát je po zľavnení zvýraznený a pôsobí dojmom dobrej kúpy! Alebo ho topujte, aby sa 7 dní zobrazoval na popredných pozíciách.

10. A čo takto výmena?


Na našom bazári oblečenia môžete svoje veci vymeniť za nejaké iné. Skúste nájsť na OsloboďSkriňu niečo, čo sa vám páči z iných inzerátov, napíšte používateľovi a opýtajte sa ho na výmenu! Je možné, že sa vám podarí stretnúť aj osobne a máte v podstate ,,novú" vec zadarmo. Radi meníte každoročne svoj šatník? Teraz to môže byť omnoho jednoduchšie, lacnejšie a ekologickejšie! ;-)

Admin, 6.12.2015


Kategórie

Archív

Posledné články